fbpx

Een moodboard maken doe je zo.

 In Interieurstyling, Wooninspiratie

Creëer jouw perfecte interieur met een moodboard

Ben je op zoek naar een manier om je huis in te richten dan kan een visueel overzicht van je ideeën helpen? Om je ideeën tot leven te brengen  is een moodboard de perfecte tool. In dit blogverhaal zal ik je laten zien hoe je op verschillende manieren een moodboard kunt maken: de traditionele knip-en-plakmethode of een digitale variant. Laten we aan de slag gaan en een moodboard maken !

Een moodboard maken doe je zo

De traditionele knip-en-plakmethode
Stel je voor: je hebt een stapel tijdschriften voor je liggen en je hebt een schaar in de hand. Dit is waar het plezier begint! Blader door de tijdschriften en scheur alles uit wat je aanspreekt – mooie interieurs, inspirerende kleuren, interessante materialen. Na verloop van tijd zal er vanzelf een lijn ontstaan. Voel je intuïtie en plak de afbeeldingen op een groot vel papier of een prikbord. Op deze manier bouw je een visueel overzicht op van vormen, kleuren en materialen die je mooi vindt. Het is geweldig om te zien hoe jouw persoonlijke stijl langzaam vorm begint te krijgen!

Het digitale moodboard
Als je meer affiniteit hebt met de digitale wereld, is er ook een geweldige optie voor jou: het digitale moodboard. Er zijn verschillende platforms beschikbaar, maar mijn favoriet is Pinterest. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken en beginnen met zoeken naar afbeeldingen die je aanspreken. Je kunt afbeeldingen van meubels, decoratieve objecten, kleurenpaletten en meer verzamelen en ze toevoegen aan je persoonlijke moodboardborden.

Moodboard interieur

Het beste van 2 werelden

Maar wist je dat je de gevonden plaatjes ook in een document kunt bewaren? Een handige manier hiervoor is door gebruik te maken van een Word-document of bijvoorbeeld het programma powerpoint. Terwijl je door het web surft, kun je de afbeeldingen die je mooi vindt, opslaan op je computer. Vervolgens kun je deze afbeeldingen in een je document plakken en organiseren op dezelfde manier als je zou doen met een fysiek moodboard. Dit geeft je de vrijheid om je moodboard aan te passen en te bewerken zoals je wilt, en je kunt het gemakkelijk afdrukken of delen met anderen.

Het mooie van het gebruik van een digitaal document is dat je meer flexibiliteit hebt in het bewerken en ordenen van je afbeeldingen. Je kunt tekst toevoegen, de afbeeldingen herschikken en opmaakopties gebruiken om je moodboard er precies zo uit te laten zien als jij wilt. Dit is een geweldige optie als je graag alle controle in handen hebt en je moodboard op een meer gestructureerde manier wilt opbouwen.

Een moodboard maken doe je zo

 

Nu heb je alle tools en informatie die je nodig hebt om je eigen moodboard te maken en je huis in te richten. Of je nu kiest voor de traditionele knip-en-plakmethode, het digitale moodboard op Pinterest of het gebruik van een Word-document, het belangrijkste is dat je een visueel overzicht creëert van de vormen, kleuren en materialen die je mooi vindt. Ga aan de slag, wees creatief en geniet van het proces. Jouw perfecte interieur is binnen handbereik!

Jouw moodboard als leidraad voor al jouw aankopen

Het is nu tijd om je woonstijl werkelijkheid te maken en je moodboard om te zetten naar het gewenste resultaat. Afhankelijk van je plannen kun je jouw nieuwe interieur bij elkaar shoppen. Een geweldige plek hiervoor is natuurlijk woonwinkel Happy Home. Onze deskundige woonadviseurs staan klaar om je te helpen en met je mee te denken.

En als je even niet meer weet waar hoe verder, grijp dan gewoon terug naar je moodboard. Het zal je helpen om op koers te blijven en jouw persoonlijke stijl tot leven te brengen. Veel succes en plezier gewenst tijdens dit creatieve proces! Jouw droominterieur is binnen handbereik!

Digitaal moodboard

Aanbevolen berichten
Comments
pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.