fbpx

Woonstijl – Woonkamer inrichten maar in welke stijl

 In Interieurstyling, Wonen, Wooninspiratie

Woonstijl

Een woonkamer inrichten kan in heel veel verschillende stijlen waardoor eigenlijk ieder huis zijn eigen interieur stijl heeft. Maar wat is eigenlijk jouw stijl op het gebied van wonen? En nog belangrijker, hoe pas je deze toe op het moment dat je de woonkamer gaat inrichten?

Door alle woonstijlen die tegenwoordig te vinden zijn kan het nogal een uitdaging zijn om een bepaalde stijl toe te passen. De interieur stijlen zoals landelijk, industrieel en modern zijn bouwstenen voor inrichten van de woonkamer in jouw stijl. Door deze in kaart te brengen hopen we jou weer verder op weg te helpen met het creëren van jouw stijl.

Landelijke stijl

De landelijke stijl laat zich het beste omschrijven als een warme sfeer met natuurlijke materialen en kleuren. Gebruik bij het inrichten van een landelijke woonkamer veel houten meubelen voor een warme en moderne sfeer in huis. De banken en fauteuils moeten vooral comfort uitstralen, denk hierbij aan grote kussens en echte hang banken. Door een mooie mix te maken van zachte natuurlijk tinten, zoals hout bruin of linnen wit is er binnen no time een landelijke stijl in huis.

:

Industriële stijl

Liever een stoerder of robuustere stijl in huis? Dan houdt jij waarschijnlijk meer van de industriële stijl. Deze stijl typeert zich juist door het gebruik van contrasterende kleuren en materialen. Denk hierbij aan de mix van hout met metaal of leer met stof. In deze woonstijl kun je alle kanten op, modern industrieel, landelijk industrieel of robuust industrieel. De subtiele accenten zijn vooral te vinden in de keuze van de meubelen. Een moderne bank zal het industriële interieur een modern uiterlijk geven maar zet er een heerlijke hang bank neer en je hebt een landelijke mix. De meubelen bij de industriële woonstijl zijn vaak gemaakt van metaal in combinatie met hout. Zoals onze industriële meubelen, stoere metalen poten of deurtjes en toch de zachtheid van hout. Maar ook de decoratie geeft de stijl extra sfeer, zoals grote industriële lampen boven de eettafel met stoffen en leren eetkamerstoelen.

Modern stijl

Het moderne interieur kent ook vele gezichten maar de basis is toch wel simpel en strak. Zachte kleurpaletten en rechte vormen, zoals het complete woonkamer programma Madeira.
Een moderne bank in dit interieur komt het beste toch zijn recht door vaste kussens te kiezen en een strakke stof, bewerkt leer of een combinatie van door te kiezen voor microvezel ( fijne bijkomstigheid, heel makkelijk schoon te maken/houden). De accessoires voor een moderne woonstijl hebben een chique uitstraling en Less is More. Een mooie zilveren hanglamp en wat strakke glazen vazen maken het moderne interieur helemaal af.

Dit is grofweg de basis voor de woonstijl, landelijk, industrieel en modern. Maar kun je natuurlijk naar hartenlust mixen & matchen en geheel aanpassen naar jouw eigen woonstijl. Het is vooral erg leuk om een woonkamer in te richten en op zoek te gaan naar jouw eigen woonstijl en hier een persoonlijke touch aan te geven. Voor meer inspiratie kan je ook het blog:  Tips voor het inrichten van de woonkamer  raadplegen. En mocht je hier niet uitkomen, staan wij bij Happy Home altijd voor je klaar!

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.