fbpx

Wooninspiratie vind je overal

 In Interieurstyling, Wooninspiratie

Om tot een mooie inrichting te komen heb je inspiratie nodig en wooninspiratie vind je overal. Er zijn een hoop woonbladen te koop die je mooie foto’s tonen om je op ideeën te brengen. En op tv kan je niet om de klus- en woonprogramma’s heen die dagelijks voorbij komen met in het weekend een explosie aan uitzendingen. Een prima manier om je te laten inspireren en informeren over wonen, bouwen of verbouwen. Maar ook in de winkel doen we ons best om je te inspireren, je op leuke ideeën te brengen om je te helpen om het juiste meubel te vinden.

Mijn wooninspiratie

Persoonlijk kijk ik graag naar de programma’s op tv en lees ik de bladen maar raak ik vooral geïnspireerd door mensen en locaties. Een vakantie kan honderden foto’s opleveren van bijzondere kleurencombinatie en in plaats van leuke plaatjes te schieten van het reisgezelschap sta ik de ruimten te fotograferen of ga helemaal op in de architectuur. Maar ook de verschillende kleur schakeringen in de zee, de diversiteit aan tinten in de natuur of de mensen op straat kunnen inspireren en daar gaat het over, geprikkeld worden door wat je ziet. Mensen, gebouwen, mode, kunst het houd niet op. Zelfs een bijzonder opgemaakt bord met lekkernijen kan je op verrassende ideeën brengen.

Maar natuurlijk bezoek ik ook zo veel mogelijk beurzen, lees de (vak)bladen, volg trainingen en workshops. Alles om bij te blijven want om een goed advies te kunnen geven moet je weten wat er speelt maar het is vooral ook heel erg leuk om te doen. En het inspireert en daar gaat het over, geprikkeld worden door wat je ziet. Mensen, gebouwen, mode, kunst het houd niet op.

Moadboard maken

Een prettige manier om al die inspiratie te verwerken tot een (inrichtings) plan is het maken van een moodboard.  Scheur alles wat je aanspreekt uit magazines en selecteer je foto’s en dan ontstaat er na verloop van tijd vanzelf een lijn. En als deze goed voelt dan kun je gaan plakken. Zo bouw je een visueel overzicht op van vormen, kleuren en materialen die je mooi vindt. Met het moodboard als leidraad wordt het kiezen van kleuren en meubelen voor thuis makkelijker.

Laat je dus inspireren door alles wat je ziet, hoort, proef en. . . creëer.

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Zelf je buffetkast samenstellen