fbpx

Tips om een fijne thuiswerkplek te creëren

 In Interieurstyling, Wooninspiratie

Tips die (thuis)werken.

Het is een bijzondere tijd. Door COVID-19 brengen we veel meer tijd thuis door en wordt er ook volop thuis gewerkt. Een goede en inspirerende werkplek in huis is daardoor belangrijker dan ooit. We helpen je graag om thuis een fijne plek te creëren en hebben deze tips om een fijne thuiswerkplek te maken voor je opgesomd.

Een goede werkplek in huis bestaat ten minste uit een goede stoel, een goede tafel en de juiste verlichting. Voor werken met computers en beeldschermen is het prettig als het scherm in een hoek van 90 graden staat en dat het daglicht vanaf de zijkant komt dus liever niet voor of achter je scherm.

Tips om een fijne thuiswerkplek te creëren:

Het mooie van thuiswerken is dat je flexibel bent in de inrichting. Je hoeft geen rekening te houden met collega’s en je kunt een sfeer creëren die je zelf het prettigst vindt.

Tips om een fijne thuiswerkplek te creëren

Tip 1: Creëer een fijn werkblad

Werken doe je aan een bureau of aan de eettafel. Zorg dat je werkblad voldoende ruimte heeft en hou deze netjes. Laat bijvoorbeeld geen pennen en potloden rondslingeren maar doe ze in een pennenbakje en ruim dingen op wanneer je ze niet meer nodig hebt. Het is bewezen dat werken aan een schoon en opgeruimd bureau veel productiever is.

Gebruik je alleen je laptop dan heb je aan een klein bureau of (deel van de) tafel al voldoende. Maar vaak hebben we voor onze mappen en eventuele printer meer ruimte nodig. Zorg dat je werkplek ruim genoeg is en creëer opbergruimte. Dit kan een los kastje zijn of mooie opbergdozen. Wel zo fijn om na een dag werken de eettafel weer terug te brengen naar zijn oorspronkelijke functie of om je bureau op te ruime voor de volgende werkdag.

Tip 2: Zorg voor voldoende licht

Eigenlijk is natuurlijk daglicht in heel het huis belangrijk. Maar vooral op een werkplek is dit noodzakelijk. Hoe meer daglicht, hoe beter je kunt werken. Daarnaast is een goede verlichting op je werkblad onmisbaar om je werk goed te kunnen doen. Kies een lamp die je werkblad goed verlicht. Het liefst een lamp die je eventueel kan bijstellen qua sterkte.

Tip 3: Zorg voor een mooi uitzicht

Uitzicht is net zo belangrijk als daglicht. Want hoe heerlijk is het om af en toe even naar buiten te kunnen kijken tijdens het werken. Een stuk inspirerende dan een saaie kale muur. Maar ook als naar buiten kijken niet haalbaar is vanaf jouw thuiswerk plek is het leuker om naar de gezellige woonkamer te kijken dan naar de rommelige keuken.

Tips om een fijne thuiswerkplek te creëren

Tip 4: Maak het gezellig

Een thuiswerkplek hoeft niet altijd zo serieus te zijn. Maak gebruik van leuke accessoires die de boel een beetje opvrolijken. Gezellige opbergdozen en kleurrijke mappen zorgen voor sfeer en maken je werk een stuk leuker. Ook al gaat het meeste digitaal; onze niet-digitale spullen nemen best veel ruimte in beslag. Zorg voor voldoende opbergruimte en hou je werkplek overzichtelijk. Niet alles hoeft per se functioneel te zijn want een mooi notitieboekje, kleurrijke pennen en/of gezellig beeldje brengen juist de sfeer.

Tip 5: Wees praktisch

Zorg voor voldoende stopcontacten of regel een veilige stekkerdoos want we gebruiken steeds meer apparaten. Naast onze laptop, printer, telefoon is een extra bureaulamp vaak prettig. Met het beeldbellen hebben we vaak een standaard voor de telefoon die we ook moeten kunnen opladen.

Let ook goed op de je zithouding. Zorg voor een stoel die comfortabel zit maar ook goed in verhouding is met het bureau/ de eettafel. Zorg ervoor dat je niet te lang in dezelfde houding zit, afwisseling en beweging is belangrijk.

Oja . . . En als je werkplek klaar is en je gaat heerlijk aan het werk . . .  laat je niet te veel afleiden door je huisgenoot(jes).

 

Mocht je naast het inrichten van die fijne werkplek ook je woonkamer willen aanpakken lees dan ook eens onze tips voor het inrichten van de woonkamer.

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.