fbpx

Tips voor het creëren van de perfecte thuiswerkplek

 In Interieurstyling, Wooninspiratie

Tips die (thuis)werken

We hebben een bijzondere tijd achter de rug. Door COVID-19 brachten we veel meer tijd thuis door en werkten we ook volop vanuit huis. Thuiswerken is een blijvende realiteit geworden en daarom is het creëren van een goede en inspirerende werkplek in huis belangrijker dan ooit. We helpen je graag bij het maken van een fijne thuiswerkplek en hebben de volgende tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor het creëren van de perfecte thuiswerkplek

Het mooie van thuiswerken is dat je flexibel bent in de inrichting. Je hoeft geen rekening te houden met collega’s en je kunt een sfeer creëren die je zelf het prettigst vindt.

Tips om een fijne thuiswerkplek te creëren

Tip 1: Maak je werkblad comfortabel en georganiseerd

Of je nu aan een bureau werkt of aan de eettafel, zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt en houd je werkblad netjes. Berg bijvoorbeeld pennen en potloden op in een pennenbakje en ruim dingen op wanneer je ze niet meer nodig hebt. Onderzoek heeft aangetoond dat werken aan een schoon en opgeruimd bureau veel productiever is.

Als je alleen een laptop gebruikt, is een klein bureau of een deel van de tafel voldoende. Maar vaak hebben we meer ruimte nodig voor mappen en een eventuele printer. Zorg ervoor dat je werkplek ruim genoeg is en creëer opbergruimte met behulp van een kastje of mooie opbergdozen. Het is prettig om na een dag werken de eettafel weer terug te brengen naar zijn oorspronkelijke functie of om je bureau op te ruimen voor de volgende werkdag.

Tip 2: Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Natuurlijk daglicht is belangrijk in het hele huis, maar vooral op je werkplek. Hoe meer daglicht, hoe beter je kunt werken. Daarnaast is goede verlichting op je werkblad essentieel om je werk goed te kunnen doen. Kies een lamp die je werkblad goed verlicht, bij voorkeur een lamp waarvan je de sterkte kunt aanpassen.

Tip 3: Creëer een prettig uitzicht

Uitzicht is net zo belangrijk als daglicht. Het is heerlijk om af en toe naar buiten te kunnen kijken tijdens het werken, in plaats van naar een saaie kale muur. Zelfs als je geen uitzicht naar buiten hebt, is het leuker om naar de gezellige woonkamer te kijken dan naar een rommelige keuken.

Tips om een fijne thuiswerkplek te creëren

Tip 4: Voeg gezelligheid toe

Een thuiswerkplek hoeft niet altijd serieus te zijn. Gebruik leuke accessoires om de boel op te vrolijken. Gezellige opbergdozen en kleurrijke mappen zorgen voor sfeer en maken je werk leuker. Ook al gaat het meeste digitaal, onze niet-digitale spullen nemen best wat ruimte in beslag. Zorg voor voldoende opbergruimte en houd je werkplek overzichtelijk. Niet alles hoeft per se functioneel te zijn, want een mooi notitieboekje, kleurrijke pennen en/of een gezellig beeldje brengen juist sfeer.

Tip 5: Wees praktisch

Zorg voor voldoende stopcontacten of regel een veilige stekkerdoos, want we gebruiken steeds meer apparaten. Naast onze laptop, printer en telefoon is een extra bureaulamp vaak prettig. Met het beeldbellen hebben we vaak een standaard voor de telefoon nodig die ook opgeladen moet worden.

Let ook goed op je zithouding. Kies een stoel die comfortabel zit en goed past bij het bureau of de eettafel. Voorkom dat je te lang in dezelfde houding zit; afwisseling en beweging zijn belangrijk.

En tot slot, als na het volgen van onze tips voor het creëren van de perfecte thuiswerkplek, je werkplek klaar is. En je gaat heerlijk aan het werk . . . laat je dan niet te veel afleiden door je huisgenoot(jes).

Thuis werken met huisdieren

Als je naast het inrichten van een fijne werkplek ook je woonkamer wilt aanpakken, lees dan ook eens onze tips voor het inrichten van de woonkamer.

Aanbevolen berichten
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Creëer een werkplek Als je behoefte hebt aan een thuiskantoor maar geen aparte ruimte hebt, kan een dressoir dienen als een praktische werkplek. Plaats een bureau-organizer op het dressoir om je benodigdheden, zoals pennen, notitieblokken en kantoorspullen, geordend te houden. Gebruik de bovenkant van het dressoir als werkoppervlak en richt het in met een comfortabele stoel. Kies dan wel voor een variant met open vakken zodat je ook lekker je benen kwijt kan. Zo heb je een functionele en compacte werkplek in je eigen huis. Wil je meer weten over hoe je thuis een fijne plek kun creëren om te werken ? Lees dan ook eens ons blog: “Tips voor het creëren van de perfecte thuiswerkplek“. […]

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Woonstijl industrieel