fbpx

Thuis in je eigen huis

 In Interieurstyling, Winkel, Wooninspiratie

Van je huis een thuis maken is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar toch kan iedereen dit bereiken. Onderzoek eerst wat voor jou belangrijk is voordat je zomaar begint met schilderen of in te richten. Jouw woning moet de plek zijn waar je je thuis voelt. Het interieur moet passen bij jouw smaak en gezinssamenstelling.

Van huis naar thuis: het realiseren van jouw ideale woonomgeving

Het creëren van een thuis is een persoonlijke reis, waarbij je jouw eigen stempel op de ruimte wilt drukken. Dus ga aan de slag met het samenstellen van je/jullie wensenlijstje. Ga iedere ruimte langs en schrijf de wensen op papier. Hoe wil je deze ruimte gaan gebruiken en aan welke eisen moet deze voldoen. Zo moet een keuken vaak enkel functioneel zijn of fungeren als het hart van de woning. En een bergruimte geordend zijn en een slaapkamer een plek waar je rust vindt. Wat heel goed werkt is om met kleur de verschillende functies in een ruimte markeren. Op deze wijze ontstaat er al een hele natuurlijke indeling.

Begin met de keuken, de plek waar heerlijke gerechten tot leven komen en waar gezelligheid ontstaat tijdens diners met vrienden en familie. Stel je voor hoe je deze ruimte wilt gebruiken en welke eisen eraan moeten worden gesteld. Misschien droom je van een ruime keuken met moderne apparatuur, of juist van een knusse, landelijke sfeer. Het is belangrijk dat de keuken niet alleen functioneel is, maar ook past bij jouw kookstijl en persoonlijkheid.

thuis in je eigen huis met behulp van je wensenlijstje

Breng je wensen in kaart

Een moodboard brengt duidelijkheid

Vervolgens richt je je aandacht op de woonkamer, een ruimte waarin je je kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Deze ruimte moet veelzijdig zijn, zodat je kunt genieten van je favoriete boeken, films of gewoon quality time met je gezin. Kies comfortabele meubels waarin je heerlijk kunt neerploffen na een lange dag. En vergeet niet ruimte te maken voor sociale interactie, met voldoende zitplaatsen voor gasten tijdens gezellige avonden.

Zodra je jouw wensenlijstje hebt samengesteld, is het tijd om je ideeën om te zetten in concrete acties. Om je ideeën tot leven te brengen is het handig om een moodboard te maken. Verzamel afbeeldingen van interieurstijlen, kleurenpaletten en meubels die je aanspreken. Dit visuele hulpmiddel zal je helpen om je gedachten te ordenen en een duidelijk beeld te krijgen van hoe je jouw huis wilt inrichten. Het maken van een moodboard kan met de hand maar natuurlijk ook digitaal. Lees hierover meer in het blogverhaal “een moodboard maken doe je zo“.

Heerlijk woon winkelen

Nu komt het leuke gedeelte: het bezoeken van winkels en het zoeken naar de perfecte items die passen bij jouw wensenlijstje. Neem je lijstje en moodboard mee en ga op zoek naar meubels, accessoires en decoraties die jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Of je nu houdt van modern minimalisme, vintage charme of een eclectische mix, er zijn altijd winkels die passen bij jouw stijl.

Terwijl je door de winkels struint, bedenk je hoe je jouw woonwensen kunt vertalen naar de beschikbare ruimtes in je huis. Speel met indelingen en verbeeld je hoe elk meubelstuk of decoratief element op zijn plek zou passen. Op deze manier weet je zeker dat je jouw wensen kunt realiseren en je huis kunt transformeren tot een plek waar je je thuis voelt. Vergeet niet om Woonwinkel Happy Home mee te nemen in je lijstje te bezoeken winkels of bezoek onze online meubel shop.

thuis in je eigen huis - Digitaal moodboard

Digitaal moodboard

Maak van je huis een thuis

Het proces van het maken van je huis tot een thuis kan uitdagend zijn, maar het is een reis die de moeite waard is. Neem de tijd om te onderzoeken wat voor jou belangrijk is en om je wensen om te zetten in tastbare elementen. Met geduld, creativiteit en een persoonlijke touch, zal jouw huis uiteindelijk een warme en uitnodigend thuis worden waar je gelukkige herinneringen zult creëren.

 

 

 

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.