fbpx

Nieuwe bank kopen? – Met deze tips vind jij dé perfecte bank voor jouw huis!

 In Interieurstyling, Wonen, Woonwinkel Happy Home

Het is zover!! Je heb besloten om een nieuwe bank te kopen maar waar ga je beginnen? En hoe voorkomt je dat het model wat zo perfect leek in de winkel toch niet voldoet aan je verwachtingen? Met de volgende tips ben jij verzekerd van de juiste bank op de juiste plek. Ik heb het al vaker aangekaart maar voor het kiezen van het juiste meubel is een wensenlijstje je beste vriend. Wij hopen je met onze tips voor het kopen van een nieuwe bank flink op weg te helpen als de tijd daar is om om een nieuwe bank te kopen.

 tips voor het kopen van een nieuwe bank

 

Tip 1: bepaal je woonstijl

Begin met steekwoorden die jouw woonstijl omschrijft of waaraan je wil dat jouw nieuwe bank voldoet. Dit kan zijn klassiek, jong, modern of zelfs knus of warm. Als je dat lastig vindt begin dan met dat wat je juist niet wil, mijn ervaring is dat de meeste mensen dat veel makkelijke vinden. Dus steekwoorden als niet te strak of geen plof bank werken ook.

Aan de hand van jouw steekwoorden kan je al een mooi beeld krijgen van de mogelijkheden. Gaan we kijken naar een strak vormgegeven bankstel met stalen onderstel, een exemplaar in stoer doorleefd leer of een knusse bank met losse kussens. Bepaal dus eerst je woonstijl en kijk dan welke bank daar het best bij past! Dat maakt het kopen van de nieuwe bank veel makkelijker.

tips kiezen nieuwe bank

de uitstraling van een bank bepaald de woonstijl

Tip 2: bepaal aantal zitplaatsen en het materiaal.

Wat is de samenstelling van het gezin en hoe ga je de nieuwe bank gebruiken? Heb je jonge kinderen? Een gezin met pubers? Of ga je net samenwonen? Het aantal zit plekken maar ook de bekleding bepaal je door goed naar je gezinssamenstelling te kijken. Moet je rekening houden met huisdieren en word er wel/niet gegeten op de bank.

Zet het minimaal aantal benodigde zitplaatsen op je lijstje maar ook of je wil liggen of meer houdt van een actieve zit. En waar moeten we rekening mee houden m.b.t. de bekleding. De banken van tegenwoordig bieden zoveel keuzemogelijkheden. Hoe meer informatie we mee nemen naar de winkel hoe makkelijker het wordt om de juiste bank te vinden.

Bank Curve

samenstelling van het gezin bepaald het aantal zitplaatsen

Tip 3: kies je zitcomfort

Een bank moet er niet alleen mooi uit zien maar moet vooral ook heerlijk zitten. Hier kom je alleen maar achter door dit in de winkel uit te proberen. Maar doe hiervoor wel je jas uit want die hou je thuis ook niet aan. Ga goed recht zitten om te testen of je voeten de vloer raken om zo te bepalen of de zithoogte klopt maar ik adviseer ook om in de bank te gaan liggen en/of hangen net zoals je dat thuis ook zou doen.

Wat je doet op de bank bepaald vaak het gewenste zitcomfort, een zachtere vulling als je graag “hangt” voor de tv en een stevigere als je van een actieve zit houdt en lekker wil kunnen lezen. Niet alleen de hardheid van de kussens maar ook de diepte van de zitting heeft invloed op het comfort. Een diepe zit maakt van een bank meer een loungebank, terwijl een ondieper zitvlak zorgt voor een actieve zithouding.

Kies je zitcomfort

een bank moet heerlijk zitten

Tip 4: Meten is weten

De afmeting van de woonkamer bepaalt het formaat van de nieuwe bank. Zo is in een ruime woonkamer vaak plek voor een royale hoekbank, terwijl een losse bank beter tot zijn recht komt in een kleiner interieur. Let niet alleen op de afmetingen van de woonkamer maar kijk ook naar de juiste verhouding. In een ruime woonkamer valt een compacte bank vaak in het niet, terwijl een grote hoekbank in een kleinere woonruimte vaak vol oogt.

Wanneer je in de winkel loopt langs tientallen verschillende banken lijken ze kleiner dan wanneer je ze in je eigen huiskamer plaatst. Op deze manier zijn er al aardig wat te grote exemplaren aangeschaft. Meet de bank zorgvuldig op in de winkel en boots deze vorm na in de huiskamer. Bijvoorbeeld door kranten op de grond te leggen. Zo krijg je een aardig idee van de bank en kun je beter inschatten of hij eventueel te groot of te klein is.

meten is weten

Tip 5: Vraag advies

Mijn ervaring is dat de bank die je zoek vaak niet 1 op 1 in de showroom te vinden is. Kijk daarom goed naar de vorm en test het zitcomfort. De maten, bekleding en kleuren kunnen 9 van de 10 keer worden aangepast aan je wensen. Durf te vragen en ik garandeer je dat je met een beetje hulp van de verkoopspecialisten die droombank zo gevonden heb. Kijk eens op onze website naar een selectie van de bankstellen die verkrijgbaar zijn bij ons in de winkel. Volgens mij ben jij helemaal klaar om de nieuwe bank te kopen maar mocht je het lastig blijven vinden kom dan langs bij ons in de winkel, we helpen je graag.

 

Checklist

Om al je wensen goed in kaart te brengen hebben we een checklist gemaakt. Door deze volledig in te vullen en mee te nemen naar de winkel heb jij antwoord op alle vragen en alle benodigde inzichten om de juiste keuze te maken. Download: Checklist banken

Deze checklist en onze tips voor het kopen van een nieuwe bank gaan jou zeker helpen om de juiste bank te vinden.

Aanbevolen berichten
Showing 2 comments

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.