fbpx

Tips voor het kopen van een nieuwe bank

 In Interieurstyling, Wonen, Woonwinkel Happy Home

Tips voor het kopen van een nieuwe bank –
Vind dé perfecte bank voor jouw huis!

Ben je van plan om een nieuwe bank te kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen ? Wil je voorkomen dat het model dat er perfect uitzag in de winkel uiteindelijk niet aan je verwachtingen voldoet? Geen zorgen! Met behulp van de volgende tips ben je verzekerd van het vinden van de juiste bank op de juiste plek. Het kiezen van het juiste meubel kan soms overweldigend lijken, maar met onze suggesties voor het kopen van een nieuwe bank helpen we je graag op weg

Tips voor het kopen van een nieuwe bank

tips voor het kopen van een nieuwe bank

 

Tip 1: bepaal je woonstijl

Begin met het definiëren van steekwoorden die jouw woonstijl omschrijven of waaraan je wilt dat jouw nieuwe bank voldoet. Denk aan termen zoals klassiek, jong, modern, knus of warm. Als je het lastig vindt om je woonstijl te bepalen, kun je ook beginnen met het opschrijven van wat je juist niet wilt. Vaak vinden mensen dat gemakkelijker. Bijvoorbeeld: geen strakke bank of geen bank waar je in wegzakt.

Door middel van deze steekwoorden krijg je al een goed beeld van de mogelijke banken die passen bij jouw stijl. Het bepalen van je woonstijl is een goede eerste stap bij het kopen van een nieuwe bank.

Nieuwe bank kopen

bepaal aantal zitplaatsen en materiaal

Tip 2: bepaal aantal zitplaatsen en het materiaal.

Denk na over de samenstelling van je gezin en hoe je de nieuwe bank gaat gebruiken. Heb je jonge kinderen, pubers in huis of ga je net samenwonen? Het aantal zitplaatsen en de bekleding van de bank zijn afhankelijk van je gezinssamenstelling. Moet je rekening houden met huisdieren? Wordt er wel of niet op de bank gegeten? Noteer het minimale aantal benodigde zitplaatsen en bepaal of je wilt kunnen liggen of juist een actieve zithouding prefereert. Denk ook na over de gewenste bekleding. Tegenwoordig zijn er veel keuzemogelijkheden beschikbaar. Hoe meer informatie je meeneemt naar de winkel, hoe gemakkelijker het wordt om de juiste bank te vinden.

tips voor het kopen van een nieuwe bank

kies het gewenste zitcomfort

Denk ook na over losse of vaste kussens in de bank want die zijn bepalend voor de uitstraling van de bank maar hebben ook invloed op het zitcomfort en de mate van onderhoud. Losse kussens moet je vaak opkloppen maar geven wel een nonchalante look en feel. Bij een vaste stoffering is de bank vaak wat netter.

Tip 3: kies het gewenste zitcomfort

Een bank moet niet alleen mooi zijn, maar vooral ook comfortabel zitten. Je kunt dit alleen ervaren door de bank uit te proberen in de winkel. Trek je jas uit, want die draag je thuis ook niet. Ga rechtop zitten om te testen of je voeten de vloer raken en bepaal of de zithoogte geschikt is. Ik adviseer ook om op de bank te gaan liggen en/of te hangen, net zoals je thuis zou doen. Wat je op de bank doet, bepaalt vaak het gewenste zitcomfort. Als je graag “hangt” voor de tv, is een zachtere vulling prettig. Als je van een actieve zithouding houdt en graag wilt kunnen lezen, is een stevigere vulling geschikter. Niet alleen de hardheid van de kussens, maar ook de diepte van de zitting heeft invloed op het comfort. Een diepe zit maakt van een bank meer een loungebank, terwijl een ondiepere zitting zorgt voor een actieve zithouding.

Kies je zitcomfort

een bank moet heerlijk zitten

De zithoogte van een bank is bepalend voor het zitcomfort.  Daarom is bij het kiezen van een bank of fauteuil het bepalen van de juiste zithoogte essentieel voor comfortabel zitten. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om de juiste zithoogte te bepalen:

Meet de hoogte van je knieën: Ga rechtop staan en meet de verticale afstand vanaf de vloer tot aan de onderkant van je knieën. Dit geeft je een goede indicatie van de ideale zithoogte.

Probeer verschillende zithoogtes uit: Als je een bank of fauteuil gaat uitproberen, ga dan zitten en controleer of je voeten plat op de grond kunnen rusten met je knieën gebogen in een hoek van ongeveer 90 graden. Als je voeten de grond niet raken of als je knieën te hoog of te laag gebogen zijn, probeer dan een ander meubelstuk met een andere zithoogte.

Houd rekening met andere factoren: Naast de hoogte van je knieën zijn er nog andere factoren om in overweging te nemen, zoals de diepte van de zitting en de hoogte van de armleuningen. Een goede zithoogte moet worden gecombineerd met een comfortabele zitdiepte en armleuninghoogte.

Test het comfort: Ga niet alleen af op de zithoogte, maar test ook het algemene comfort van de bank of fauteuil. Let op de ondersteuning van je rug en nek, en beoordeel of de zitting stevig maar comfortabel is.

Het is belangrijk om te onthouden dat de juiste zithoogte voor iedereen anders kan zijn, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en lichaamsbouw. Het is daarom aan te raden om verschillende opties uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Tip 4: Meten is weten

De afmetingen van je woonkamer bepalen het formaat van de nieuwe bank. In een ruime woonkamer is er vaak plaats voor een royale hoekbank, terwijl een losse bank beter tot zijn recht komt in een kleiner interieur. Let niet alleen op de afmetingen van de woonkamer, maar kijk ook naar de juiste verhoudingen. Een compacte bank kan in een ruime woonkamer vaak verloren lijken, terwijl een grote hoekbank in een kleinere woonruimte al snel de ruimte domineert. Als je in de winkel langs tientallen verschillende banken loopt, lijken ze kleiner dan wanneer je ze in je eigen huiskamer plaatst. Om een beter beeld te krijgen, kun je de bank zorgvuldig opmeten in de winkel en de vorm nabootsen in je huiskamer. Bijvoorbeeld door kranten op de grond te leggen. Zo krijg je een idee of de bank mogelijk te groot of te klein is voor je ruimte.

nieuwe bank kopen

laat je adviseren over juiste maat en materiaal

Tip 5: Vraag om advies

Vaak vind je in de showroom niet direct de bank die je zoekt. Kijk daarom goed naar de vorm en test het zitcomfort. De maten, bekleding en kleuren kunnen in de meeste gevallen worden aangepast aan jouw wensen. Durf om advies te vragen! Ik garandeer je dat je met een beetje hulp van de verkoopspecialisten jouw droombank kunt vinden. De keuzes aan elementen, maten, materialen en kleuren zijn tegenwoordig oneindig groot dus “nee, dit is niet mogelijk” komt maar weinig voor.

Neem een kijkje op onze website voor een selectie van de bankstellen die verkrijgbaar zijn in onze winkel. Ik denk dat je nu goed voorbereid bent om je nieuwe bank te kopen. Mocht je het toch nog lastig vinden, kom dan langs bij onze winkel. We helpen je graag!

 

Checklist

Om al je wensen goed in kaart te brengen, hebben we een handige checklist gemaakt. Vul deze volledig in en neem hem mee naar de winkel. Hiermee heb je antwoord op alle vragen en beschik je over alle benodigde inzichten om de juiste keuze te maken. Download: Checklist banken hier.  Met behulp van deze checklist en onze tips voor het kopen van een nieuwe bank vind je zeker de juiste bank.

Met deze praktische tips en de handige checklist ben je nu goed op weg om dé perfecte bank voor jouw huis te vinden. Het kopen van een nieuwe bank hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bepaal je woonstijl, denk na over het aantal zitplaatsen en het gewenste materiaal, kies het gewenste zitcomfort, meet de ruimte op en vraag om advies. Voor je het weet geniet je van een comfortabele en stijlvolle toevoeging aan je huis. Veel succes met het vinden van jouw ideale bank!

Aanbevolen berichten
Showing 4 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] een nieuwe bank kan een uitdaging zijn. Hoe maak je de juiste keuze? Lees ook ons blog vol handige tips die je kunnen helpen bij het selecteren van de perfecte bank. Of je nu kiest voor een Cartel bank of een ander merk, het is belangrijk om goed geïnformeerd te […]

  • […] Wil je meer tips die kunnen helpen bij het kiezen van de juiste bank ? Lees dan ook eens ons blog: “tips voor het kopen van een nieuwe bank“. […]

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Hulp bij het kiezen van uw woonstijl