fbpx

Hoe kies je de perfecte buffetkast

 In Happy at Home, Wooninspiratie

Een buffetkast in je woon- of eetkamer is een echte eye-catcher want naast de vele opbergruimte zijn deze kasten ook heerlijk decoratief. Buffetkasten combineren het opberggemak van een dressoir of ladekast met de showruimte van een vitrinekast. Maar hoe kies je de perfecte buffetkast ? We helpen je graag op je zoektocht naar deze kast met onderstaande tips.

Buffetkasten komen goed tot hun recht tegen een lange muur maar is jouw muur wat korter kies dan voor een kleinere variant. Want de meeste kasten zijn aan te passen aan je wensen. Zo zijn ze er in veel verschillende soorten en maten maar kan je ook het materiaal en de kleur aanpassen. Bij ons kan je zelf het beslag (hang en sluitwerk) aanpassen naar je eigen stijl. Zo’n kleine verandering kan heel veel verschil maken in de uitstraling van de kast.

Zelf je buffetkast samenstellen

Je kan hier bijvoorbeeld je servies in tentoonstellen. Dan gebruik je de lades voor bestek, de ruimte achter de deurtjes voor de dagelijkse borden en je mooiste serviesstukken stal je uit achter de glazen deurtjes. Maar ook alle mooie souvenirs die mee gekomen zijn van je reizen zullen prachtig uitkomen in een buffetkast.Hoe kies je de perfecte buffetkast

 

Hoe kies je de perfecte buffetkast die echt aansluit bij je persoonlijke wensen en stijl?

Kies de juiste maat

Bepaal eerst het formaat van de buffetkast. Meet de muur op waar je hem wil plaatsen en bepaal een minimum en een maximum maat in zowel hoogte, breedte en diepte voordat je gaat shoppen. Omdat de perfecte buffetkast moet voldoen aan al jouw wensen moet je ook vooraf goed nadenken over de indeling van de kast, deze dient tenslotte als functionele opbergruimte. Daarnaast moet de buffetkast die je kiest, goed uitkomen in de ruimte. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een onderkast hoger is dan de eetkamertafel als deze in lijn van elkaar worden geplaatst.

 

Bepaal de stijl & kleur

Het bepalen van de stijl gaat verder dan landelijk, modern of klassiek. Tegenwoordig heb je ook industriële buffetkasten of bijzondere combinaties van stijlen in één kast. Je kan de kast volledig afstemmen op jouw interieur, maar hem ook als object in een afwijkende stijl plaatsen. De keuze aan kleuren hangt vaak samen met het materiaal waarvan de kast is gemaakt. Bij ons heb je de keuze om de kleur te kiezen voor de buitenkant van de kast maar ook voor de binnenkant. Het geeft een speels effect als dit een andere kleur is.

Zelf je buffetkast samenstellen

Bepaal de uitvoering

Als je de kast op een plek wilt zetten waar voldoende ruimte is, zijn scharnierdeuren een handige optie. Een buffetkast met schuifdeuren is weer beter geschikt als er minder ruimte is. Het openen van de deuren neemt dan geen extra ruimte in. Wil je wel of geen verlichting in de buffetkast? Ook dit is mogelijk, hou wel rekening met het feit dat de kastplanken dan van glas worden om het licht mooi tot beneden te laten schijnen. Vaak zijn deze wel voorzien van een houten frame zodat het aangezicht vanaf de buitenkant ongewijzigd blijft.

Buffetkast op maat

Bij ons in de winkel hebben we jouw perfecte buffetkast staan. Deze kast biedt zoveel mogelijkheden dat we deze naar jouw wensen kunnen aanpassen. Zo is de maatvoering heel divers, kan de kast gemaakt worden in Eiken of Grenen en uitgevoerd worden met houten of metalen deuren. Daarnaast is de keuze aan kleuren en handgreepjes zo groot dat we ervan overtuigd zijn dat we aan de hand van jouw wensen altijd de kast kunnen samenstellen die jij zoekt.

Voor in de winkel hebben we gekozen voor de variant in grenen en dan stoer Carbon zwart. We hebben hem nog meer de industriële hoek ingetrokken door te kiezen voor de metalen deuren en de zwarte metalen handgrepen. De binnenzijde heeft de kleur Rustic flame. Deze lichte kleur met donkere groeven zorgt voor diepte en maakt de kast vriendelijker zonder zijn stoere uiterlijk te verliezen.

Witte buffetkast met metalen deuren

Hopelijk heb jij nu antwoord op de vraag “hoe kies je de perfecte buffetkast”. Maar om er zeker van te zijn dat je de juiste kast gaat kiezen hebben we een checklist gemaakt die jou kan helpen. Door deze te downloaden en in te vullen breng je al je wensen goed in kaart. Als je deze vervolgens meeneemt op je zoektocht dan gaat het op zeker goed. Wil je naast een nieuwe kast ook de rest van het huis aanpakken lees dan ook eens onze tips om de woonkamer aan te pakken.

 

Recent Posts

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.