fbpx

Onze stagiaire Anouk stelt zich voor

 In Happy at Home, Winkel

Even voorstellen

Mijn naam is Anouk de Rooij en ik woon m’n hele leven al in hoofddorp. Cruquius is voor mij dan ook om de hoek, het is maar een kwartiertje fietsen. Vroeger was ik altijd al creatief bezig dus toen de tijd kwam om een mbo-opleiding te kiezen was de keuze voor mij snel gemaakt. In 3 mavo wist ik al dat deze opleiding echt iets voor mij is. Het lijkt me uiteindelijk vet om doortestromen naar project inrichting of zelfs misschien wel boten inrichten. Naast dat ik een creatieve opleiding doe ben ik vaak aan het tekenen of lezen. Als ik een keer niks te doen heb ga ik graag iets bakken. Heel verassend is het dan ook niet dat ik in het weekend werk bij de bakker. Daarnaast heb ik ook een verzorg paardje.

Stage opleiding Interieuradviseur

Ik ben een tweedejaars student van de opleiding Interieuradviseur op het novacollege in Haarlem. In het tweede jaar lopen we voor de eerste keer stage, best spannend dus. We kregen de opdracht zelf een stageplek te zoeken die gespecialiseerd is in het begeleiden van stagiaires. Ik had natuurlijk gelijk google afgezocht en toen kwam ik bij de website Happy Home terecht.
Ik had Anita, de eigenaresse,  gelijk een mail gestuurd en ik kreeg al snel een hele leuke en enthousiaste mail terug. Na dat ik op gesprek was geweest was ik er gelijk al over uit dat ik hier graag wilde blijven. Ik ben heel fijn ontvangen in de eerste week en voelde me ook echt gelijk een deel van het team, ik mag dan ook met van alles meehelpen.

Stagiaire Anouk aan het werk bij woonwinkel Happy Home

Naast dat het natuurlijk veel leuker is om lekker met de winkel bezig te zijn moet er ook nog wat voor school gebeuren. Voor mijn verslag ben ik bezig met het onderzoeken van een aantal maatschappelijke trends, zo kwam ik uit bij duurzaamheid en kwam ik erachter dat Happy Home daar eigenlijk heel veel mee bezig is. Ze hebben bijvoorbeeld veel mooie meubels van mangohout. En met veel bedoel ik echt veel! Ze hebben kasten, dressoirs, tv meubels en noem het maar op in verschillende uitvoeringen. Meubels met 3D visgraat, schuifdeurtjes, Tribal en sun effect. Ook hebben mangohouten meubels vaak metalen afwerkingen, zo krijgen ze een stoer uiterlijk en passen ze mooi in een industrieel interieur. Maar als je nou een van de Indiase kasten neemt, kan je die heel goed neerzetten in een Bohemian interieur.

Mangohout

Het leukste aan mangohout vind ik dat ze de boom in eerste instantie plaatsen voor hun vruchten, pas als er na 20/30 jaar geen vruchten meer afkomen worden ze gekapt om plaats te maken voor nieuwe boompjes. Dat hout wordt gebruikt voor de meubelindustrie. Heel leuk om te bedenken dat je tafel er eigenlijk al een heel leven op heeft zitten voordat hij in huis kwam. Doordat het hout per boom, per meubel een andere kleurtoon heeft kan je het goed combineren met eigenlijk alle andere houtsoorten. In de showroom staat het mango hout ook door elkaar gemixt met andere houtsoorten wat een vrolijk en speels effect geeft. Al dat hout geeft een hele warme en huiselijke uitstraling in de showroom, dat maakt ook dat ik me er erg snel thuis voelde.

Mijn stage

Ik ging deze stage periode eigenlijk zonder verwachtingen in, wel had ik voor mezelf een aantal doelen gesteld. Ik wilde vooral alle kanten leren kennen van het werk in een woonwinkel. Gelukkig is dat ook precies het doel wat Anita voor de stagiaires heeft. Haar medewerkster Eva begeleid me daarin door me van alles uit te leggen maar ook mij zelf dingen te laten doen. Waar ik achter ben gekomen is dat ik het online gedeelte tot nu toe het interessants vind. De website is toch iets wat mij het meeste aantrekt, ik had niet verwacht dat je per week zo veel tijd in de website stopt. Als je zo op een website aan het kijken bent sta je daar ook helemaal niet bij stil.

Ik zit nu bijna op de helft van m’n stage hier en ik kan het mijn mede studenten zeker aanraden om hier een kijkje te nemen als je opzoek bent naar een stageadres. Alles wat ik hier heb geleerd heb en nog ga leren neem ik zeker mee met het kijken naar een nieuwe stageplek. Ik ga het hier zeker missen als ik m’n laatste stage dagje heb gehad, maar gelukkig is het nog lang niet zover.

Ik ben er nog tot half april dus wie weet “tot ziens bij Happy Home”.

Stagiaire Anouk

Stagiaire Anouk

Aanbevolen berichten
Showing 2 comments
  • Ton en Susanne Hoogland
    Beantwoorden

    Wij wensen Anouk nog een hele fijne tijd tijdens haar stage in de ontzettend leuke woonwinkel Happy Home!

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.