fbpx

Alles wat je moet weten over Mangohout.

 In Winkel, Wonen

Alles wat je moet weten over Mangohout.

Mangohout is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de meubel- en interieurwereld. Het wordt geprezen om zijn duurzaamheid, unieke uitstraling en veelzijdigheid. In deze blog zullen we de meest gestelde vragen beantwoorden en je meer inzicht geven in dit prachtige natuurlijke materiaal.

Mangohout meer info

Photo by Rajendra Biswal

Wat is mangohout ?

Mangohout is het hout dat afkomstig is van de mangoboom (Mangifera indica). Deze boom is inheems in Zuid-Azië en wordt voornamelijk gekweekt voor zijn heerlijke vruchten. Na ongeveer 15-20 jaar draagt de mangoboom niet langer voldoende vruchten van goede kwaliteit, waarna deze wordt gekapt. Het hout van de gekapte boom wordt vervolgens gebruikt om meubels, vloeren en andere houten producten te maken.

Is mangohout duurzaam ?

Absoluut, mangohout wordt beschouwd als een duurzaam materiaal. Omdat de mangoboom pas wordt gekapt nadat deze niet langer voldoende vruchten produceert, wordt het hout als een bijproduct beschouwd. Dit betekent dat er geen extra bomen worden gekapt puur voor het hout. Bovendien groeit de mangoboom snel en kan deze na het kappen worden vervangen door een nieuwe boom, waardoor het een hernieuwbare hulpbron is.

Wat maakt mangohout uniek ?

Het hout heeft een uniek uiterlijk en karakter. Het heeft een warme, gouden kleur met prachtige donkere strepen en kenmerkende houtnerven. Elk stuk mangohout is anders, waardoor meubels en andere producten gemaakt van dit hout een natuurlijke en individuele uitstraling hebben. Het hout kan ook worden bewerkt en gepolijst om verschillende afwerkingen te creëren, variërend van glad en glanzend tot ruw en rustiek.

Mangohouten meubels

Mangohout is heel geschikt voor meubelen

Hoe wordt mangohout gebruikt ?

Je kan er eigenlijk niet meer omheen want mangohout wordt veel gebruikt in de meubelindustrie. Het wordt gebruikt voor het maken van eettafels, salontafels, kasten en nog veel meer. Vanwege de duurzaamheid en het aantrekkelijke uiterlijk wordt het hout ook vaak gebruikt voor vloeren, wandpanelen en decoratieve voorwerpen. Het veelzijdige karakter maakt het mogelijk om mangohout te combineren met verschillende interieurstijlen, van modern tot rustiek. De mangohouten meubelen die wij verkopen komen voornamelijk uit India en worden handmatig gefabriceerd. Het is daarom dat wij het vintage karakter van deze meubels benadrukken. Dit houdt letterlijk in dat niet altijd alles even recht is

Meubelen van mangohout.

Mangohouten meubelen zijn een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar stijlvolle en duurzame interieurinrichting. Met hun warme en levendige uitstraling voegen mangohouten meubelen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte. De unieke nerfpatronen, de rijke gouden kleur en de donkere strepen maken elk stuk mangohouten meubilair een uniek kunstwerk op zich. Of je nu op zoek bent naar een eettafel, salontafel of kast, mangohout biedt een breed scala aan mogelijkheden. Of je nu een modern, industrieel of landelijk interieur hebt, mangohouten meubelen voegen een vleugje natuurlijke elegantie toe en creëren een warme en uitnodigende sfeer in elke ruimte.

Hoe moet ik mangohout onderhouden ?

Het onderhoud van mangohout is vrij eenvoudig. Regelmatig afstoffen met een zachte doek of een plumeau is voldoende om stof en vuil te verwijderen. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en extreme temperatuur- en vochtigheidsveranderingen, omdat dit het hout kan beschadigen. Hout heeft de eigenschap om te gaan werken en mangohout is erg gevoelig voor vocht en droogte. Zoals vele houtsoorten gaat ook dit hout uitzetten als het te vochtig is in huis en het zal weer krimpen bij droge lucht.

Dus met name in de winter als de kachel hoog staat krimpt het hout. Zorg er daarom voor dat de luchtvochtigheid in huis altijd rond de 55% ligt. Dit is niet alleen goed voor het hout maar ook voor uw gezondheid. Het is ook raadzaam om het hout 2 keer per jaar te behandelen. We adviseren hiervoor Mat Polish en/of Greenfix. Deze zijn specifiek geschikt voor mangohout en beschermen het hout tegen vlekken.

Download gratis onze folder over mangohouten meubelen en diens onderhoud en eigenschappen.

De milieuvriendelijke aspecten van mangohout

Naast het feit dat mangohout een duurzaam materiaal is, heeft het nog andere milieuvriendelijke aspecten. Het productieproces vereist geen schadelijke chemicaliën of zware machines, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Bovendien kan het, wanneer het uiteindelijk zijn levensduur heeft bereikt, worden gerecycled of gecomposteerd, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Conclusie:

Mangohout is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzaam en veelzijdig natuurlijk materiaal voor hun meubels en interieur. Met zijn unieke uitstraling en warme karakter voegt dit hout een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte. Door het juiste onderhoud te bieden, kan het jarenlang meegaan en een erfstuk worden waarvan je kunt genieten. Bovendien draagt het gebruik van mangohout bij aan een milieubewuste levensstijl. Kies voor deze mooie houtsoort en geniet van de esthetiek en duurzaamheid die het te bieden heeft.

Wil je meer weten over de mangohouten meubel die wij verkopen lees dan ook eens ons blog “mangohout meubels“.

 

 

 

Aanbevolen berichten
Showing 3 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] heel veel tv meubels van mangohout, alles wat je verder nog zou willen weten over deze houtsoort lees je hier. We hebben dat blog geschreven met de bedoeling al jouw vragen over mangohout te […]

  • […] Met de juiste verzorging kan een ovale tafel van mangohout tientallen jaren meegaan en zijn schoonheid behouden. Omdat mangohout een natuurlijk materiaal is, kan het na verloop van tijd een beetje patina ontwikkelen, waardoor het een rustieke uitstraling krijgt. Dit draagt echter alleen maar bij aan de charme en het karakter van het meubelstuk. Alles wat je zou moeten weten over mangohout lees je in ons blog hierover: “alles over mangohout“. […]

  • […] Een ovale eettafel mangohout past ook geweldig in jouw interieur. Wil je meer weten over mangohout? Lees dan ook eens ons blog:”Alles wat je moet weten over mangohout“. […]

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Eetkamerstoel met boucle stof