fbpx

Stage bij Woonwinkel Happy Home

 In Winkel, Woonwinkel Happy Home

Woonwinkel Happy Home bestaat meer dan 27 jaar waarvan wij zeker al 23 jaar het voorrecht hebben om stagiaires op te leiden. We geloven sterk in de kracht van leren en groeien, en we zijn verheugd dat stagiair Jasper zijn unieke ervaring met jullie wil delen. Lees verder om te ontdekken hoe zijn stage bij Happy Home is verlopen en welke waardevolle inzichten hij heeft opgedaan.

Introductie stagiair Jasper

Hoi! Mijn naam is Jasper van Stijn en ik ben 19 jaar. Ik ben een geboren Leidenaar maar ik woon al een lange tijd in Nieuw-Vennep. Mijn vrije tijd besteed ik graag in de sportschool. Ik vind het namelijk heerlijk om even te sporten na een lange dag school. Verder werk ik zelf ook bij de Albert Heijn, daar sta ik vaak achter de service balie. Als ik niet in de sportschool sta of aan het werk ben, dan vind ik het erg leuk om met vrienden af te spreken. Zodoende gaan we vaak een potje poolen of een terrasje pakken in Amsterdam. Elke woensdagavond kan je me vinden op het voetbalveld. Ik geef namelijk elke woensdagavond keepertraining aan kinderen tot 12 jaar. Dit doe ik al zo’n 4 jaar met een hechte vriendengroep.

Op dit moment volg ik de opleiding interieur-adviseur op het Hout- en Meubilering college in Amsterdam, na de zomervakantie ga ik naar mijn laatste jaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het bedrijf van mijn vader wil overnemen. Mijn vader heeft namelijk een eigen woninginrichting.  (Frans van Stijn wonen en slapen) Het bedrijf is al 130 jaar van vader tot zoon overgenomen en ik vind het erg leuk dat ik deze traditie door kan zetten. Ik ga vaak in de vakanties mee met mijn vader naar klanten, dit doe ik sinds dat ik kan lopen. Zo zou je kunnen zeggen dat het vak er met de pap lepel is ingegoten.

Stagiaire woningbranche

Jasper – Stagiaire Happy Home

Verloop van mijn stage

In het derde jaar van de opleiding interieur-adviseur moet je twee stages lopen. Ik heb mijn eerste stage bij een keuken en badkamer winkel volbracht. Hier heb ik veel geleerd. Na deze stage moest ik opzoek naar een tweede stageplek. Ik had voor mezelf het doel gesteld om beter te leren verkopen. Toen ik op stagemarkt Happy Home tegenkwam dacht ik gelijk “Daar wil ik stagelopen.” Zo stuurde ik een mailtje naar Anita, de eigenaresse, en mocht ik gelijk op gesprek komen voor een kennismakingsgesprek. Bij het gesprek werd ik warm ontvangen en gingen we aan tafel zitten om over de aankomende stageperiode te hebben. Ik gaf aan tijdens het gesprek dat ik wilde leren verkopen. Anita vond dit een goed idee en zo mocht ik bij Happy Home stagelopen. Op 25 april begon ik met mijn stage. Ik werd gelijk meegenomen in het team en ik begon met het leren kennen van het assortiment.

Het assortiment van Happy Home is erg breed. Zo hebben ze veel mangohouten meubelen die ze zelf importeren uit India. Verder hebben ze ook andere meubelen van andere houtsoorten en materialen. Buiten meubelen verkopen ze bij Happy Home ook zitmeubelen. Zoals banken, eetkamerstoelen en fauteuils. Na ongeveer twee weken had ik het redelijk door wat er allemaal in de winkel stond en waarvan het gemaakt was. Zo kon ik vanaf dat moment echt leren verkopen. Door mijn stageperiode heen heb ik veel mensen geholpen en ook aardig wat artikelen verkocht. Dit vond ik erg leuk en interessant. Happy Home heeft een grote webshop gevuld met meubelen waar ze veel tijd in stoppen. Zo kreeg ik ook taakjes om de website te optimaliseren. Zo heb ik veel onderzoek gedaan naar keywords en webpagina’s met weinig tekst verbeterd. Ook heb ik via marktplaats veel advertenties geplaatst. Zo had ik altijd wat te doen mochten er geen klanten in de winkel zijn.

Reflecteren op mijn stage

Morgen is mijn laatste stage dag. Als ik terugkijk naar deze stageperiode heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik ben zonder verwachtingen met deze stage begonnen. Maar na een week had ik gelijk al door dat dit een leuke tien weken gingen worden. Je wordt hier gelijk behandelt en je wordt met elk proces meegenomen. Zo kan je hier veel leren bij Happy Home. Het leukste van mijn stageperiode vond ik toch wel het verkopen. Je leert hiermee echt een klantconnectie op te bouwen binnen een paar seconden. En als ik het even niet meer wist konden de mensen die hier werken je snel helpen. Dit zorgde er ook voor dat ik een goede band opbouwt met de collega’s die hier werken.

Ik raad Happy Home zeker aan als een stageplek. Je kan hier alles leren van het vak en de sfeer die er hangt is top. Je kan met de collega’s lachen en ze staan altijd voor je klaar om je te helpen. Dus als je een stageplek zoekt, zoek dan niet verder en kom een keertje langs!

Jasper.

Wil jij ook stage lopen bij Happy Home ?

Woonwinkel Happy Home

 

Wil jij ook stage lopen bij Happy Home ?

Woonwinkel Happy Home biedt een geweldige omgeving voor stagiaires die geïnteresseerd zijn in verkopen en/of interieuradvies. Verschillende opleidingen passen goed bij de taken en uitdagingen die je bij Happy Home kunt tegenkomen. Als je op zoek bent naar een stageplek waar je jouw passie voor interieur kunt combineren met het ontwikkelen van verkoopvaardigheden, overweeg dan eens bij ons te informeren of we plek hebben. We kijken graag vooraf naar je leerdoelen en maken gezamenlijk een plan.

Welke opleiding is geschikt voor een stage bij Happy Home ?

Opleiding Verkoopmedewerker
Een opleiding tot verkoopmedewerker biedt de juiste basis voor een stage bij Happy Home. Tijdens deze opleiding leer je de essentiële vaardigheden van het verkopen, zoals klantgerichtheid, productkennis en het opbouwen van klantrelaties. Bij Happy Home krijg je de mogelijkheid om deze vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen in een professionele winkelomgeving.

Opleiding Interieuradviseur
Als je een passie hebt voor interieur en graag mensen helpt bij het creëren van hun droomomgeving, is een opleiding tot interieuradviseur een uitstekende keuze. Bij Happy Home krijg je de kans om je kennis en creativiteit op het gebied van interieur vorm te geven en te delen met klanten. Je leert niet alleen hoe je inspirerende interieuradviezen kunt geven, maar ook hoe je deze adviezen kunt omzetten in concrete verkoopkansen.

Opleiding Detailhandel
Een opleiding in de detailhandel biedt een brede basis voor een stage bij Happy Home. Je krijgt inzicht in verschillende aspecten van de detailhandel, zoals inkoop, presentatie en verkoop. Bij Happy Home kun je deze kennis in de praktijk brengen en verder ontwikkelen, terwijl je ook waardevolle ervaring opdoet in een gespecialiseerde woonwinkel.

Erkend leerbedrijf

Mocht je een andere opleiding doen en denken dat jij en Happy Home een goede match kunnen zijn schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Happy Home is een erkend leerbedrijf en een stage bij Woonwinkel Happy Home bied je de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen in een dynamische en inspirerende werkomgeving. Je zult deel uitmaken van een hecht team van professionals die altijd klaarstaan om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens je stageperiode.

Benieuwd naar meer ervaringsverhalen van stagiaires ?
Stagiaire Anouk stelt zich voor
Stagiaire Bram stelt zich voor

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.