fbpx

Je eerste woning inrichten

 In Happy at Home, Interieurstyling, Wooninspiratie

Je eerste woning, gefeliciteerd, het inrichten kan beginnen maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Waar moet je beginnen? Mijn advies is om niet te besparen op de grote klussen die echt gedaan moeten worden om de woning voor jou goed leefbaar te maken want de ervaring leert dat je, als je er al een tijdje woont, niet meer zo snel begint aan het vervangen van de vloer of de renovatie van de badkamer. En wat betreft de meubelen is er maar één manier, je gevoel volgen. Een ook al lijkt het af en toe best veel vergeet niet: je eerste woning inrichten is leuk !!

Start met het bepalen wat je nou wel en niet mooi vindt. Ga daarom op onderzoek uit en bezoek winkels en beurzen, bekijk woon magazines en struin het internet af. Kijk in eerste instantie niet naar de prijs, maar probeer je favoriete stijl te bepalen. Knip het uit, sla het op of maak er een foto van en verzamel alles wat je aanspreekt en er ontstaat na verloop van tijd vanzelf een lijn. En als deze goed voelt kan je deze opplakken op een groot stuk papier. Zo bouw je een visueel overzicht op van vormen, kleuren en materialen die je mooi vindt. Met dit moodboard als leidraad wordt het kiezen van meubelen een stuk makkelijker.

Naast het moodboard is ook een duidelijke plattegrond van de ruimte met alle maten heel belangrijk. Meet daarom alles goed na en maak een schets van de ruimte zodat je weet wat je kwijt kan. Neem beide mee naar een goede woonwinkel en laat je adviseren over de mogelijkheden. Er kan vaak meer dan je in eerste instantie zou denken of ziet staan. En het is ook leuk om de ideeën te horen van iemand die vaker met dit bijltje gehakt heeft. Samen kom je vaak tot de mooiste inrichtingsideeën.

Ik wens alle starters heel veel plezier met het inrichten van hun eerste huis. Kijk ook eens in onze webshop om leuke ideeën op te doen.

 

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.