fbpx

Staal en stijl: alles over het industriële tv meubel

 In Winkel, Wooninspiratie, Woonwinkel Happy Home

Industriële tv meubels

Ontdek de stoere elegantie van industriële tv meubels. Deze meubelstukken, geïnspireerd door industriële fabrieksstijlen, combineren ruwe materialen zoals hout en metaal. Ontdek waarom industriële tv meubels zo populair zijn geworden en hoe ze naadloos passen in moderne en vintage interieurs. Breng een vleugje rauwe charme in je woonkamer met een industrieel tv-meubel dat zowel tijdloos als trendy is.

industriële fabriek waar meubelen gemaakt worden

Industriële meubel fabriek

Materialen die de industriële uitstraling van het tv meubel versterken

Duik dieper in de wereld van materialen die de unieke industriële uitstraling van tv meubels versterken. Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van industriële tv meubels, elk met hun eigen kenmerken en visuele impact.

Gerecycled hout
Met zijn rustieke charme en geschiedenis brengt gerecycled hout een warme en authentieke uitstraling in industriële tv meubels. Denk aan herwonnen hout van oude schuren, scheepswrakken of oude gebouwen, dat wordt omgetoverd tot prachtige meubelstukken. Daarnaast is het prachtig om naar te kijken.

Mangohout
Dit duurzame en milieuvriendelijke materiaal heeft een prachtige nerfstructuur en unieke kleurschakeringen, variërend van lichtbruin tot diep kastanjebruin. Mangohout geeft een natuurlijk en aards karakter aan industriële tv meubels. Wij verkopen heel veel tv meubels van mangohout, alles wat je verder nog zou willen weten over deze houtsoort lees je hier. We hebben dat blog geschreven met de bedoeling al jouw vragen over mangohout te beantwoorden.

Eikenhout
Bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, biedt eikenhout een tijdloze uitstraling aan tv meubels. De natuurlijke nerfpatronen en warme tinten voegen een vleugje elegantie toe aan het industriële ontwerp. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de brooklyn meubelen. Deze meubelen zijn op ambachtelijke wijze gemaakt van eiken hout en hebben een industriële uitstraling. Daarnaast zijn ze erg mooi afgewerkt.

Staal en ijzer
Metalen elementen zoals staal en ijzer geven een robuuste en industriële uitstraling aan tv meubels. Van slanke stalen frames tot ruwe, onbewerkte ijzeren details, deze materialen voegen een stoer en modern karakter toe aan het ontwerp.

Messing
Voor een vleugje vintage glamour kunnen messing accenten worden gebruikt in industriële tv meubels. Het warme, gouden metaal voegt een vleugje luxe toe en creëert interessante contrasten met andere materialen.

Glas
Glas wordt vaak gebruikt voor planken en deuren van tv meubels, waardoor een gevoel van lichtheid en transparantie ontstaat. Het zorgt voor een eigentijdse uitstraling en geeft de mogelijkheid om decoratieve items tentoon te stellen.

Industrieel tv meubel

Industrieel tv meubel met schuifdeur

Beton
Voor een industrieel-chique uitstraling kan beton worden gebruikt in tv meubels. Het ruwe en minimalistische uiterlijk voegt een modern en stoer element toe aan het ontwerp. Onze metro meubelen hebben een betonlook boven blad en zijn een aanwinst voor iedere industriële inrichting.

Steen
Natuursteen, zoals marmer of leisteen, kan worden gebruikt om een verfijnde en luxueuze uitstraling te creëren in industriële tv meubels. De unieke patronen en texturen van natuursteen voegen karakter toe aan het meubelstuk.

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van deze materialen en kies een industrieel tv-meubel dat perfect past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. Samengevat: van warm hout tot ruw metaal en verfijnd glas, er is een breed scala aan materialen om de perfecte industriële uitstraling te realiseren. Kortom durf te combineren

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is een populaire interieurkeuze. Een essentieel meubelstuk binnen deze woonstijl is een industrieel tv meubel. Het tv meubel heeft een belangrijke functie in het creëren van een sfeervolle en functionele woonruimte. Naast het bieden van een plek om de televisie op te plaatsen, heeft het tv meubel ook opbergmogelijkheden. Vaak zijn er open planken of gesloten kasten aanwezig. Waardoor je zowel je media gerelateerde apparatuur als andere persoonlijke bezittingen kunt opbergen.

Het industriële tv meubel dient niet alleen als functioneel meubelstuk, maar het draagt ook bij aan de algehele sfeer en esthetiek van de industriële woonstijl. Het ruwe en onafgewerkte karakter van het meubelstuk past goed bij andere industriële elementen, zoals bakstenen muren, stalen accenten en vintage meubels.

Kortom, het tv meubel in industriële stijl speelt een belangrijke rol in het creëren van een stoere en eigentijdse sfeer in huis. Het combineert functionaliteit met esthetiek en biedt een ideale plek om je televisie en andere elektronische apparatuur op te bergen, terwijl het bijdraagt aan de ruige charme van de industriële woonstijl.

Industrieel tv meubel

Industrieel tv meubel

Tips voor het kiezen van een industrieel tv meubel

Bij het kiezen van een industrieel tv-meubel is het belangrijk om rekening te houden met afmetingen, functionaliteit en budget. Meet je ruimte zorgvuldig op, overweeg de gewenste opslagmogelijkheden en kies een tv-meubel dat past binnen jouw budget. Laat je inspireren door verschillende stijlen en ontwerpen om het perfecte industriële tv meubel te vinden dat naadloos past in jouw interieur.

Bij het kiezen van de juiste maat voor je tv meubel is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je tv maar natuurlijk ook de ruimte die beschikbaar is. Het is sowieso belangrijk goed na te denken over de maat van je tv en het meubel. Daarom hier onze tips die je gaan helpen de juiste keuze te maken:

Tv-formaat
Het tv meubel moet groot genoeg zijn om je televisie stevig en stabiel te kunnen dragen. Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat het tv-meubel minstens even breed moet zijn als de tv, maar het kan ook iets breder zijn voor een evenwichtige uitstraling. Zo voorkom je dat het meubel te klein lijkt in verhouding tot de tv.

Afstand tussen tv en bank
De afstand tussen de tv en de bank heeft invloed op de kijkervaring en het comfort tijdens het tv kijken. Een algemene richtlijn is dat de afstand tussen de bank en de tv ongeveer 2 tot 2,5 keer de diagonale lengte van de tv moet zijn. Dit zorgt voor een optimale kijkervaring, waarbij je niet te dicht op het scherm zit of te ver weg bent om alles goed te kunnen zien.

Hoogte van het tv meubel
Naast de breedte is de hoogte van het tv meubel ook belangrijk. Het meubel moet zo geplaatst worden dat het midden van het tv scherm op ooghoogte is wanneer je zit. Dit zorgt voor een comfortabele kijkpositie en voorkomt nekklachten. Meet de hoogte van je tv en pas de positie van het tv meubel hierop aan. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je tv op te hangen.

Houd er rekening mee dat deze tips algemeen advies zijn en dat persoonlijke voorkeuren en de specifieke indeling van je ruimte ook een rol spelen bij het bepalen van de juiste maat voor je tv  meubel. Het is dus altijd een goed idee om de maten van zowel je tv als je woonkamer op te meten voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je er zeker van zijn dat het tv meubel perfect past bij jouw tv-kijkervaring en de stijl van je interieur.

 

Recent Posts

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.