fbpx

Stagiaire Bram stelt zich voor

 In Winkel, Woonwinkel Happy Home

tagiaire Bram stelt zich voor.

Wie ben ik?

Mijn naam is Bram Pieren geboren in Haarlem en wonend in Heemstede, Noord-Holland. Ik ben altijd al iemand geweest die hield van creativiteit ik was altijd aan het tekenen vroeger en was ook onbewust altijd al bezig geweest met het interieur wat wij thuis hadden, ik wou het namelijk altijd anders doen maar ja probeer op 10-jarige leeftijd je ouders er maar van te overtuigen dat die paarse leren bank die ze zo fijn vinden eigenlijk helemaal niet bij de rest past. Toen ik ouder werd en een beetje moest gaan na denken wat ik later nou wilde gaan doen kwam werken in de interieur branche eigenlijk nooit in me op.

Dit kwam pas toen ik in mijn examen jaar zat op de mavo pas toen kwam ik erachter dat ik er echt wat meer mee wou gaan doen. Ik wou namelijk mijn stijl laten zien aan de mensen en daar ben ik op mijn nieuwe school hard mee bezig, ik probeer mijn eigen stijl te combineren met andere stijlen in verschillende soorten interieurs en ben daar op het moment erg tevreden over hoe dit loopt ik kan namelijk echt met trots kijken naar me meest recente ontwerp waar ik echt mijn stijl heb weten te combineren met een stijl die daar eigenlijk tegen over staat. Maar ik heb nog veel te leren en hoop dit in de komende jaren te doen.

Bram Stagiaire Happy home

Stagiaire Bram stelt zich voor

Wat voor studie doe ik?

Ik ben student aan het Hout -en Meubileringscollege (HMC) te Amsterdam. Ik studeer voor het vak van Interieur adviseur en zou daarna graag door willen studeren voor een hbo-opleiding binnenhuisarchitect. Ten eerste omdat het mij natuurlijk een fantastische opleiding lijkt maar ook praktisch gezien, bedrijven en werkgevers willen natuurlijk steeds meer papiertjes zien en als er bijvoorbeeld twee kandidaten zijn voor een baan dan wordt degene met de meeste opleidingen en papieren gekozen. En een andere reden is dat mijn broer ook mavo, mbo en hbo heeft dus ja ik mag niet minder halen dan hem ik moet beter zijn of te minste in dit geval even goed zijn.

Op dit moment zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding en heb het ontzettend naar mijn zin. Ik ben zeer tevreden over hoe ik me aan het ontwikkelen ben en vooral over de verbetering die ik zie in mijn werk. Deze periode van het jaar moet ik stage gaan lopen, voor mij is dit de allereerste keer echt stagelopen. Dit is natuurlijk spannend, nieuwe mensen, nieuwe ervaring, het versturen van mails en natuurlijk hopen dat er gereageerd wordt. Ook moet je natuurlijk zorgen dat je je zo goed mogelijk presenteert maar vooral ook je zelf bent!

Hout en meubilerings College

Hoe ben ik terecht gekomen bij happy home?

Op het HMC maken we gebruik van een digitaal programma genaamd B3NET, dit programma is superhandig het zorgt er namelijk voor dat studenten en stage bedrijven makkelijker met elkaar in contact kunnen komen. En dat is ook zeker waar, het enigste wat ik hoefde te doen was inloggen met mijn school account en toen werd er op basis van mijn adres een lijst gemaakt van stage bedrijven bij mij in de buurt. Ik had deze lijst bekeken en heb er een aantal bedrijven uit gehaald die ik toen even op internet opzocht om te kijken wat ze verkopen en hoe de eerste indruk van de websites en de social media bij mij waren.

Happy Home was één van de bedrijven die ik uit gekozen had, ik had toen meteen een email gestuurd en ik kreeg meteen de volgende ochtend een hele enthousiaste reactie terug. Zo ben ik uitgenodigd voor een stagegesprek en was het eigenlijk na één minuut praten voor mij al genoeg om hier stage te gaan lopen. Anita had zich heel goed voorbereid door mijn Cv uit te printen en de e-mails, hierdoor kwam het voor mij meteen over dat er echt interesse in me was. En ik kan je vertellen dat ik er zeker geen spijt van heb gehad!

Woonwinkel Happy Home

Wat verwacht ik te leren hier bij Happy Home?

Ik verwacht dat ik hier heel veel kan leren, niet alleen maar op het gebied van verkopen, dus hoe ik het beste een verkoopgesprek kan houden en welke trucjes ik daarvoor kan gaan gebruiken. Maar ook zeker alles wat buiten het verkopen gebeurt. Zoals wat je na een verkoop moet gaan doen, wat gebeurt er als een koop niet door gaat, wat moet je doen bij het ontvangen bij een klacht. Dit zijn allemaal dingen die ik heel belangrijk vind om hier te leren en gelukkig willen ze hier bij Happy Home mij dit allemaal dolgraag leren.

Hoe waren mijn eerste ervaringen bij Happy Home?

Mijn eerste week bij Happy Home was vooral een week van kijken hoe het hier is en vooral me zelf er thuis gaan voelen. Nou ik kan je vertellen dat ik hier geen week voor nodig had, na 2 dagen voelde het al meteen heel vertrouwd en prettig aan. Dit kwam omdat je collega’s hier snappen dat alles nieuw voor je is en dat je veel nog moet leren, ze houden goed rekening met je en bouwen alles rustig op. Hierdoor kon ik al snel beginnen met het leren kennen van de winkel en ander werk doen wat de andere medewerkers ook doen en dus geen ‘stagiair klusjes’. Door dat ik eigenlijk van alles wel mag doen voel ik me niet als ‘de stagiair’ maar gewoon als één van de medewerkers.

Dat ik niet behandeld word als ‘de stagiair’ merkte ik ook al aan de vrijheid die ik krijg en de opdrachten, ik was namelijk heel erg betrokken bij het social media plan van 2019. Dit was een hele gave opdracht, natuurlijk omdat je zelf ook elke dag wel bezig bent op social media en het daarom heel uitdagend is als je het uit het oog punt mag gaan bedenken van het bedrijf zelf terwijl je normaal altijd degene bent die er alleen maar naar kijkt. Hierdoor krijg je ook meteen het gevoel dat je je eigen invloed kan uit oefenen op de winkel en dat het ook een beetje jouw winkel wordt en niet alleen maar de winkel is waar je stageloopt.

Bram en Eva aan het werk Happy Home

Zou ik deze plek aan raden voor studenten?

Zeker weten! Dit is echt een hele fijne plek om stage te lopen. Je wordt niet zoals je van veel studenten hoort in het magazijn gezet waar je de hele dag maar dingen staat in of uit te pakken. En gelukkig ook geen nare schoonmaak klusjes die je moet doen. Je wordt hier echt behandeld als één van de andere medewerkers en je doet ook gewoon hetzelfde werk en als je dan iets moet inpakken dan doe je dat gewoon samen zodat het niet is van “doe jij dat maar even”. Naast het feit dat je hier heel fijn wordt behandeld is het ook zo dat je ook echt heel veel leert. En dit doen je collega’s ook echt met plezier en enthousiasme dat is natuurlijk het aller beste want dan steek je het meeste ervan op.

Daarom zeg ik tegen alle studenten die ooit in een winkel/woonwinkel moeten stagelopen. Ga hierlangs en ga op stage gesprek want je gaat hier echt een goeie tijd hebben!

wandplankjes Happy Home wallshelves

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.