fbpx

Welke kleur muur past bij industriële meubels

 In Interieurstyling, Kleur, Wooninspiratie, Woonwinkel Happy Home

Welke kleur muur past bij industriële meubels ?

Deze vraag krijgen wij hier in de winkel heel vaak. De klant weet zeker welke meubelen er in de woonkamer moeten komen te staan. Ze zijn gevallen voor de stoere industriële meubelen en vragen zich af hoe nu verder. Om hier antwoord op te kunnen geven zullen we toch eerst moeten vaststellen welke stijl en sfeer je wil gaan creëren thuis. Wil je de industriële look en feel van de meubelen doorvoeren of deze juist een beetje afzwakken. Dus welke kleur muur past bij industriële meubels hangt dus erg af van jouw interieur wensen.

Stoere industriële kleur

Laten we beginnen met het stoer houden van de woonkamer. De industriële meubelen zijn robuust en het zwarte staal maakt dat de meubelen al stoer zijn. Om deze uitstraling te behouden of zelfs te versterken zal je qua kleur ook in de “harde” hoek moeten blijven. En om te voorkomen dat het saai of somber wordt adviseren wij om te werken met meerdere tinten en deze ton sur ton te gebruiken. Ton sur ton klinkt chic, maar het is gewoon de Franse naam voor het kiezen van één kleur in meerdere tinten. Op het moment dat de kleur van het zwarte metaal terug komt in de deur(post) en kozijnen dan kan je gaan werken met 2 of 3 grijstinten verdeeld over de muren. En denk ook eens aan het mee schilderen van het plafond met de muur. Op deze manier creëer je een knus gevoel ook al gebruik je geen warmte tinten.

Persoonlijk vind ik het fijn om een vergrijsd wit toe te voegen aan dit pallet. Dit sluit mooi aan bij het hout in de industriële meubelen en dat maakt het vaak net even iets gezelliger. Een mooie kleurcombinatie zijn de 3 huizedop kleuren van Pure & Original. Dit zijn drie tinten die heel mooi combineren en matchen bij de industriële meubelen en stijl. De grijze tint Slate Grey combineert goed met Evening Shadow en voor de “witte” muren gebruik je dan de kleur Island White.

Stoere kleur op de muur bij industriële meubelen

Deze kleuren passen mooi bij een stoer industrieel interieur

Warm industrieel

Welke kleur muur past bij industriële meubels als je de warmte van het hout wil benadrukken ? Je moet dan echt weg bij je grijs en/of grijstinten. En zonder meteen er een geheel kleurrijk verhaal van te maken zou je kunnen kiezen voor taupe tinten. Industriële meubelen gemaakt van mangohout zijn al warm van kleur en deze warme honing bruine tint kan je benadrukken door je kleurenpallet hieraan te spiegelen. Denk dan aan oker gecombineerd met warme beige tinten. Maar we hebben ook de industriële meubels van acaciahout die weer heel anders zijn qua tint. Zo zijn daar de Industriële City meubelen met een warm rood bruine tint. Door de kleur van deze meubelen geef je al een warme touch geven aan je industriële interieur. Deze meubels lenen zich heel goed om te combineren met warme aardetinten zoals groen, bruin of warm oranje. Ook een tikkeltje roze in een industrieel interieur kan de boel een flink verzachten.

Warme tinten muur bij industriële meubels

Deze warme tinten passen bij industriële meubels

Kleurrijk industrieel

Het vinden van de juiste balans tussen stoer en warm kan in een industrieel interieur knap lastig zijn. Aan de ene kant wil je misschien de rauwe meubels, gietvloer en zwarte, metalen details van een industrieel interieur, maar aan de andere kant wil je ook een gevoel van knus- en huiselijkheid. Als je het dan ook nog eens kleurrijk wil maken dan is het extra moeilijk zo je denken maar niets is minder waar.

In een eerder blog vertelde we al hoe je meer kleur in je industriële interieur kan brengen door bijvoorbeeld kleurrijke meubelstukken toe te voegen. Denk hier aan de oude deur kasten uit India, deze kleurrijke kasten zorgen voor instant kleur in huis en matchen heel goed met de industriële meubelen en woonstijl.

Kleur in een industrieel interieur

Een heerlijk kleurrijk industrieel interieur

Volg je gevoel en durf te combineren.

Creëer jouw eigen kleurrijke industriële interieur

Kies voor kleur op de muur

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.