fbpx

Waar moet je op letten tijdens het kopen van eetkamerstoelen?

 In Winkel, Wonen, Woonwinkel Happy Home

Het is tijd voor nieuwe eetkamerstoelen, maar waar moet je op letten tijdens het kopen van eetkamerstoelen? Het is een aankoop die niet jaarlijks voorkomt en het gaat om meerdere aantallen dus je wilt je keuze weloverwogen maken. Hoe je dit kan doen? Wij helpen een handje mee!

Meten is weten

Meten is weten, kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Het allereerste wat je namelijk nodig hebt zijn afmetingen van de tafel waar de eetkamerstoelen onder komen te staan. Meet de volgende elementen van de tafel:
– De breedte tussen de eetkamerpoten, hier komen tenslotte de stoelen te staan.
– De hoogte van de tafel, gemeten vanaf de grond tot aan de onderkant van het tafelblad. Mocht je namelijk kiezen voor een eetkamerstoel met armleuning, is het handig als deze ook onder tafel past.
– De zithoogte van de huidige stoelen, zit je nu te laag, kies je voor een hoger model en visa versa. Of misschien is de zithoogte juist precies goed en wil je deze graag aanhouden.

Het is tijd voor nieuwe eetkamerstoelen, maar waar moet je op letten tijdens het kopen van eetkamerstoelen?

Bepaal de stijl

Nadat alles is opgemeten is het tijd om een stijl voor de eetkamerstoel te kiezen. Mocht je nog geen idee hebben wat voor stijl je wilt voor de eetkamerstoel, maak dan een moodboard. Pak een groot wit vel en plak hier alles op wat jou aanspreekt qua stijl. Dit kunnen stoelen uit een folders zijn of complete interieurs uit woon magazines. Zo ontstaat er een eigen stijl en kun je makkelijker beslissen of de eetkamerstoel past in de stijl op jouw moodboard (of neem het moodboard mee naar de winkel en laat onze woonadviseurs meekijken).

Eetkamerstoelen uit voorraad leverbaar

Kies het juiste materiaal

De stijl van de stoel kan ook bepalend zijn voor het materiaal, maar vergeet hierbij ook niet aan de gezinssituatie te denken. Een materiaal zoals leder of microfiber laat zich makkelijker schoonmaken dan een linnen stof. Microfiber is een materiaal dat lang meegaat, slijtvast is en vooral heel makkelijk schoon te houden is. Tegenwoordig zijn er diverse soorten in een brede range van kleuren waardoor er voor ieder wat wils is. De microvezel leent zich uitstekend voor eetkamerstoelen. Toch liever een andere stof maar bang voor vlekken? Bekijk dan hier eens het assortiment in vlek protectie middelen en zelfs een garantie pakket van 5 jaar tegen vlekken! Hallo mooie stof, dag zorgen over vlekken.

Het is tijd voor nieuwe eetkamerstoelen, maar waar moet je op letten tijdens het kopen van eetkamerstoelen?

Na het opmeten, bepalen van de stijl en het uitzoeken van het materiaal is het natuurlijk tijd om opzoek te gaan naar jouw ideale eetkamerstoel. Ga vooral lekker veel proefzitten en vergeet hierbij niet de jas uit te trekken. Thuis zit je immers ook nooit aan tafel met je jas aan ;). Een eetkamerstoel moet namelijk niet alleen mooi zijn maar vooral ook heel erg lekker zitten.

We hopen dat je nu weet waar je op moet letten tijdens het kopen van eetkamerstoelen en zien je graag terug bij ons in de winkel. Maar kijk ook eens online. Een groot deel van onze collectie eetkamerstoelen is daar terug te vinden. We hebben heel veel modellen uit voorraad leverbaar die ook nog eens  zeer scherp geprijsd zijn.

Recent Posts

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

vlekbeschermigWoonstijl Landelijk