fbpx

De juiste verlichting

 In Interieurstyling, Wooninspiratie

Met verlichting kunt u de sfeer in een kamer maken of breken. Je kunt nog zo veel aandacht besteden aan de indeling, de meubelen of de kunst aan de muur. Maar zonder de juiste verlichting komt het niet tot zijn recht. Verlichting is dus een zeer belangrijk onderdeel van het interieur. Zowel vanuit praktisch oogpunt, als ook vanuit decoratief oogpunt, is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Hanglampen

Het begint met een goede basisverlichting waarbij het natuurlijk essentieel is om te kijken waar de ruimte voor gebruikt wordt. Vul dit aan met sfeer- en accentverlichting. In de slaapkamer zijn we het meest gebaat bij rustgevende verlichting. Dis is makkelijk te creëren met (meerdere) spotjes. Wanneer u veel licht nodig heeft kunt u de dimmer vol aan zetten maar in de meeste gevallen staat deze laag om een romantische sfeer te creëren. Een lampje naast het bed is handig om bij te lezen maar ook fijn om, zonder het bed uit te moeten, voor licht te kunnen zorgen.

Hanglampen Naturel

De woonkamer is wat lastiger om te verlichten, omdat we deze voor verschillende doeleinden gebruiken. Maar door verschillende verlichtingstypes met elkaar te combineren en rekening te houden met de verschillende functies kan je de perfecte woonkamerverlichting samenstellen. De algemene verlichting kan verzorgd worden door een combinatie van plafondarmaturen. Vloerlampen en tafellampen zorgen weer voor de nodige sfeerverlichting. Het spreekt voor zich dat de leeshoek andere verlichting nodig heeft dan bijvoorbeeld de eethoek. Kijk dus eerst welke activiteiten je in de ruimte wil uitvoeren en waar deze zullen plaatsvinden. Als je zeker bent over de indeling kan je beginnen met het bepalen van de lichtpunten. Vergeet bij het kiezen van de juiste verlichting dus nooit dat licht alles bepalend is voor de sfeer van je interieur.

filigrain lampen

Aanbevolen berichten
Showing 2 comments
  • Laura
    Beantwoorden

    Leuk artikel! Kijk ook eens op de online-lampen-winkel voor leuke lampen zodat je deze tips meteen kan doorvoeren.

pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.