fbpx

Oranje

 In Uncategorized

De straten en de winkels kleuren langzaam oranje. Dit was natuurlijk al het geval met Koninginnedag maar ook het Europese voetbal komt dichterbij. Vanaf 8 juni kunnen we er niet meer omheen: Nederland is oranje.

Maar wat vinden wij van deze kleur? Zoals veel uitgesproken tinten is dit een kleur die je mooi vind of juist (heel) lelijk. Bijna iedereen heeft er wel een mening over. Persoonlijk vind ik het een hele leuke kleur en gebruik ik hem geregeld, zelfs in combinatie met rood. Meestal als accentkleur, heerlijk vrolijk en zorgt meteen voor sfeer.

We weten allemaal dat oranje een mix is tussen rood en geel maar als je gaat zoeken op het internet kom je nog veel meer te weten. Bijvoorbeeld dat dit de kleur is van vrolijkheid en dat deze ons alert en opgewekt maakt. Oranje vervult ons met vreugde en beïnvloedt zowel lichaam als geest. Hij stimuleert en brengt warmte, geluk en plezier. Een kleur die dus veel positiviteit teweeg brengt misschien dat ik er daarom wel van hou.

In het interieur is oranje weer terug van weggeweest. Het combineert goed met alle zand- en kiezeltinten die eigenlijk niet meer zijn weg te denken. Aardetinten als terracotta vormen al gauw een eenheid met de andere kleuren in de ruimte terwijl feloranje juist alle aandacht opeist. In welke vorm dan ook, oranje blijft een kleur om te doseren want het is er één die snel gaat overheersen. Dus bij uitstek een kleur om mee te accentueren.

Heb je ook zin gekregen in oranje? Gooi dan wat oranje kussens in de bank en op de grond. En ga op zoek naar decoratie in deze kleur. Met wat kleine aanpassingen ben je helemaal klaar voor de zomer van 2012.

Column: 28 april 2012

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.