fbpx

Het eiken van nu

 In Uncategorized

Toen wij bijna 18 jaar geleden de winkel op de woonboulevard Cruquius overnamen stond hier voornamelijk eiken en dat vond ik echt niet mooi. En een product verkopen waar je niet achter staat c.q. niet mooi vind is erg lastig dus dit werd heel snel vervangen door de toen zo populaire koloniale meubelen. Later heeft het koloniaal weer plaats gemaakt voor minder donkere meubelen maar we zijn het massieve hout wel altijd trouw gebleven.

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik het eiken weer kon waarderen. Op een bepaald moment kon je niet meer om de rustiek eiken eetkamertafels heen. Met hun noesten en scheuren in het blad en de massieve poten hebben deze tafels een karakteristieke uitstraling. Prachtig vond ik ze en nog steeds vooral in de gerookte/vergrijsde tinten. Eiken was weer terug bij Happy Home en deze maatwerktafel is een vast onderdeel gebleven in onze collectie.

Puur natuur is de nieuwe interieur trend voor dit najaar en winter. Naast de vele mogelijkheden in tafels zie je daarom steeds meer prachtige woon programma’s gemaakt van eiken. Een dergelijk serie bestaat uit verschillende meubelstukken waarmee je de woonkamer prachtig kan vullen. Eiken meubels spelen daarin een grote rol vanwege de warme en natuurlijke uitstraling. Maak een lange wandeling door de natuur en je voelt de dagelijkse stress en drukte van je afglijden. De eenvoud en rust van het buitenleven, de geluiden van de natuur en de frisse lucht: daar knap je meteen van op!

Hetzelfde gevoel overvalt ons in het robuuste interieur van een boerderij, chalet of strandhuis. Hierdoor besef je dat je helemaal niet veel poespas nodig hebt, en dat functionaliteit, eenvoud en natuurlijke materialen als hout, linnen, touw, vlas, katoen en wol een unieke luxe verschaffen. Dat is lekker thuiskomen!

HAP_Berlin_eten_sfeer-6

Berlin is een nieuw compleet woonkamerprogramma van Happy @ Home.
Het programma is gemaakt van eikenhout en heeft de eigentijdse kleur castle sand. Te bezichtigen in onze winkel maar ook online te bestellen.

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.