fbpx

Colour blocking

 In Uncategorized

Het gebruik van felle en opvallende kleuren en dan het liefst meerdere in één look dat is eigenlijk heel kort en bondig wat colour blocking is. Deze trend is, zoals vele, begonnen in de mode en niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. In het interieur wordt dit ook steeds meer toegepast met hele vrolijke resultaten als gevolg.

Kleuren die je normaal niet met elkaar zou combineren, blijken toch een perfecte combi te zijn. Eén klein kleuraccent is niet genoeg, het gaat om grote vlakken. Je kunt er voor kiezen hier de muren voor te gebruiken. Denk aan verschillende kleurvakken op één muur of verschillende gekleurde muren in één ruimte. Als je het wat rustiger wil kan je er ook met minder kleuren werken maar wel met verschillende materialen. De meubelen blijven neutraal met hier en daar een herhaling van de gebruikte tinten in de vorm van een fauteuil en/of de kussens in de bank.

Het kan natuurlijk ook andersom. De muren behouden hun rustige tint en het effect wordt gecreëerd met de meubelen. Dit kan heel simpel door fel gekleurde vloerkleden te plaatsen onder de eettafel en/of bij de bank. Maar ook grote kussens en kleurrijke eetkamerstoelen zijn een begin. Een verzameling gekleurde hockers, tafeltjes/krukjes en kussens voor een bank maken het af. Combineer dit alles met één of meerdere naturellen en de look is compleet.

Om uit te proberen of colour blocking bij je past zou je verschillende doeken kunnen verven in verschillende kleuren en hiermee de muur decoreren. Of pas deze trend (eerst) toe in de hal of het toilet in plaats van gelijk in de woonkamer. Wat je ook doet zorg er voor dat je dicht bij je zelf blijft. En vind je het niets . . . laat deze trend dan lekker aan je voorbij gaan en wacht op de volgende.

 

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.