fbpx

Blauw het nieuwe jaar in

 In Uncategorized

Welke kleur dit jaar trendy is in het interieur, wordt mede bepaald door kleurdeskundigen. Zij kiezen niet zomaar wat, maar baseren zich op mondiale ontwikkelingen. In 2013 is de interieur kleur: blauw, diep bijna paarsig blauw. Dezelfde tint kom je ook tegen in de mode. Blauw is een rustgevende kleur, waarmee mensen zich goed kunnen ontspannen. Het is bovendien wereldwijd de populairste kleur voor zowel mannen als vrouwen.

Behalve blauw is er op kleurgebied komend jaar veel meer te zien. Flexa gaf 2013 het centrale thema Connecties, omdat alles tegenwoordig draait om contacten, wat weer leidt tot nieuwe netwerken en innovaties. Trends zijn onder andere “Collective Passion”, waarin de kracht van de menigte door het gebruik van sociale media tot uiting komt. Dit vertaalt zich in laagjes verf uit dezelfde familie maar ook combinaties van kleuren uit verschillende kleurgroepen. Persoonlijk vind het erg leuk om te zien dat de trend om felle kleuren te combineren met pasteltinten doorzet.

Verfproducenten weten als geen ander dat het belangrijk is met de trends in kleuren mee te gaan. Ontdekken welke kleuren passen bij de huidige tijd, is een complexe klus, waar ze doorlopend mee bezig zijn. Het ontwikkelen van een nieuw kleurenpalet is een kwestie van goed bijhouden wat er gaande is. Niet alleen op het gebied van interieur, maar ook in de mode, de kunst, de economie, de technologie, de natuur, muziek en architectuur.

Hoe gaan we dit terug zien in onze leefruimten? Ik verwacht dat we inderdaad steeds meer kleur tegen gaan komen, met name de balans tussen warme en koudere tinten wordt belangrijk. Zelfs het zwart wordt warmer, doordat het een paarse ondertoon krijgt. Het felgeel wordt ingeruild voor oker, omdat we ernaar verlangen ons huis persoonlijker en met warmte in te richten.

blauw blauw2 blauw

Aanbevolen berichten
Showing 8 comments
 • Petra
  Beantwoorden

  Waar is die bank te verkrijgen?
  Mvg, Petra de haan

  • anitahappy
   Beantwoorden

   Beste Petra, Deze bank hebben we bij ons in de winkel staan (Happy Home, Spaarneweg 61, Woonboulevard Cruquius)

 • Jenn
  Beantwoorden

  Wat kost deze bank?

 • Diane
  Beantwoorden

  Ik vind dat behang fantastisch, van welk merk is het?

  • anitahappy
   Beantwoorden

   Beste Diane, eerlijk gezegd weet ik dat (niet) meer maar Eijfinger heeft vaak hele mooie vergelijkbare printen maar ook XL wallpaper (living walls) die wij hier in de winkel hebben bieden mooie mogelijkheden. Anita

 • Kim
  Beantwoorden

  Is de bank nu (2017) nog verkrijgbaar?

  • anitahappy
   Beantwoorden

   Beste Kim,

   Dit model is nog steeds te bestellen. We hebben ons showroommodel op dit moment afgeprijsd, 1 op 1 zoals het model op de foto. Mocht je geïnteresseerd zijn stuur dan een mail naar anita@happy-home.nl en ik voorzie je van foto’s en de prijs.

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.