fbpx

Asia Mania

 In Uncategorized

Niet alleen in het interieur, maar ook in mode en muziek zien we de invloed van Azië op het Westen. Eerder heb ik u al mee laten genieten van mijn reis naar het verre Oosten. Ik was daar vooral om nieuwe collecties samen te stellen wat heel goed is gelukt zoals bijvoorbeeld het complete woonprogramma Blanche. Maar ik heb daar ook heel veel inspiratie opgedaan want het is echt geweldig wat je daar allemaal ziet, hoort, ruikt en proef. Ik was dan ook blij verrast toen ik door het perscentrum wonen gewezen werd op hun nieuwste woonmodetrend: Eurasian.

Steden als Hongkong, Seoel, Shanghai en Tokio zijn de nieuwe mode metropolen. De Gangnam style beheerst de muziekwereld en de Asia Mania dringt ook in het interieur door, in kleuren, patronen, materialen en vormen. Met glanzende stoffen, bloesemdessins, drakenprints, indigo blauw met matzwart en geknoopte, gevlochten en gevouwen vormen ontmoeten Azië en Europa elkaar in een Eurasian interieur.

Deze woonmodetrend is ingetogen door het rustige kleurenpalet waarin blauwtinten de boventoon voeren. Vooral inkt en indigo blauw zijn aanwezig. Laatstgenoemde wordt in China al eeuwenlang als kleurstof gebruikt. Gecombineerd met porseleinwit, gitzwart en/of chocoladebruin is er een stevige basis met Chinese twist. Een frisse pasteltint zoals bloesem roze of sprankelend groen en lichtgeel kussen het Eurasian interieur wakker. Wat de tulp is voor Nederland is de bloesem voor China en het is heel mooi om deze prachtige kleur of het design te gebruiken.
Het gaat dus om het combineren van materialen en kleuren. De afwisseling tussen matte en glanzende kleuren zorgt voor een balans tussen ingetogen eenvoud en subtiel sexy. Natuurlijk kan je kiezen voor die prachtige glanzende Chinese bruidskast en het mat van gestoffeerde meubelen maar tegenwoordig zie je ook prachtige glansstoffen om de bank of stoel mee te bekleden. Ook bij deze trend is er veel mogelijk en mijn advies is dan ook: experimenteer en combineer!

Asia-Mania-Woonwinkel-Happy-Home

Foto: Perscentrum wonen

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

Neem contact op

We zijn er nu niet. U kunt ons een e-mail sturen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.